GLOBUL стартира младежки конкурс за идеи на тема „Как мобилните технологии могат да допринесат за разрешаване на социален проблем".

В конкурса могат да се включат всички млади хора на възраст от 18 до 25 години, които владеят английски език писмено и говоримо. Участниците трябва да изпратят своя актуална автобиография и презентация на посочената тема на имейл youthsummit@globul.bg до 28 октомври 2013 г.

На 29 октомври жури ще определи петима финалисти, които ще имат възможността да представят своите идеи на живо или дистанционно чрез видеовръзка. На база общата оценка от представянето на финалистите, журито ще избере двамата печеливши. Техните имена ще бъдат обявени на 4 ноември на интернет страницата на компанията http://www.globul.bg/bg/.

Победителите от конкурса ще представят България на първия по рода си международен форум Telenor Youth Summit 2013, който ще се проведе от 9-ти до 11-ти декември в Осло, Норвегия.

В събитието ще се включат общо 26 младежи от цял свят, които ще могат да обсъдят своите идеи за разрешаване на значими социални проблеми. Резултатите от тяхната съвместна работа ще бъдат представени в Центъра на Нобеловата награда за мир, както и на Световния мобилен конгрес в Барселона в началото на 2014 г.

Освен това участниците във форума ще проследят на живо церемонията по връчване на Нобеловата награда за мир на 10 декември, както и интервю на CNN с Нобеловите лауреати за мир. Програмата предвижда и много забавления, както и възможност младежите да присъстват на концерта по повод Нобеловата награда за мир редом с редица известни личности.

Глобалната инициатива Telenor Youth Summit 2013 се провежда за първи път като платформа за обмяна на мнения и идеи за това как мобилните технологии насърчават растежа и позитивната промяна в обществото. Инициативата се провежда като част от сътрудничеството на Telenor с Центъра на Нобеловата награда за мир.