Ако от Реформаторския блок (РБ) поискат оставката на просветния министър Тодор Танев, той е готов да разговаря с премиера Бойко Борисов по този въпрос, заяви министърът в кулоарите на НС.

"Само министър-председателят може да поиска оставката на министрите, защото той ни е назначил", подчерта професорът за пореден път.

С реформаторите до този момент той не е разговарял. Не бил поканен и на семинара в Поморие този уикенд. "Доколкото знам те се събират някъде в бургаско, но не съм получавал покана.

Никой до този момент нищо не ми е казвал от РБ, гледам си работата, имам чудесен екип, много твърдо стоим, правим, каквото можем в една трудна обстановка по пет законопроекта на брой”, отчете министър Танев.

"Министерството - не аз, стои напълно стабилно", поясни той.

Иначе Тодор Танев даде висока оценка за работата на Христо Иванов. "Христо Иванов се бори за тази реформа от началото на мандата на правителството и може би трябваше да се направи повече за някакъв критичен минимум от съгласие, но не мога да го съдя, защото не познавам работата на колегата", коментира просветният министър.

"Аз го схващам като човек честен от РБ, който иска наистина нещо, което голямата част от нашата нация иска", допълни Танев.