Турският гранд Бешикташ завърши непобеден участието си в груповата фаза на Шампионската лига. "Черните орли" надвиха с 2:1 като гости РБ (Лайпциг) в мач от група "G", въпреки че вече си бяха гарантирали първото място и по този начин записаха пореден рекорд през тази кампания на сезона, след като спечелиха и трите си гостувания.

Треньорът на истанбулския тим Шенол Гюнеш бе дал шанс за изява на голяма част от резервите, но въпреки това отборът му стигна до трети поредна победа като гост през кампанията в турнира.

Снимка 327730

Източник: GettyImages

Бешикташ откри резултата още в 10-ата минута с гол от дузпа на Алваро Негредо.

Домакините упражниха сериозен натиск, но стигнаха до изравнителен гол едва в 87-ата минута, когато се разписа Наби Кейта. Малко преди това Щефан Илсанкер бе изгонен за втори жълт картон.

Бешикташ размаза Галатасарай с 3:0

Бешикташ разкова Галатасарай в голямото дерби на Турция (ВИДЕО)

"Черните орли" не оставиха съмнение в превъзходството си

В 90-ата минута Талиска бе намерен с чуденен пас от Оркан Чинар и с техничен удар от точката за изпълнение на дузпа донесе трите точки на Бешикташ.

Снимка 327729

Източник: GettyImages

Така "черните орли" завършиха на първо място с 14 точки. Втори остана Порто, който победи с 5:2 Монако, с 10. РБ (Лайпциг) остана трети със 7, докато Монако завърши последен с едва два пункта.