Престъпна група, занимала се с производството и разпространението на наркотици, е неутрализирана в София.

Задържани са 18 души, седем от тях - криминално проявени

Специализирана операция бе проведена на територията на София вчера с участието на служители на ГДБОП и техни колеги от СДВР и ОДМВР-София. В хода й е неутрализирана престъпна група, занимавала се с производство и разпространение на наркотични вещества.

При последвалите процесуално - следствени действия в жилище в ж. к. „Гоце Делчев", складови помещения в близост до кв. "Чепинци", хостел и жилище в ж. к. „Люлин 5" антимафиотите са иззели найлонови пакети с бяло прахообразно вещество, 25 бидона с по около 40 литра субстанция със специфична кисела миризма, колби, хаванчета и др.

Били намерени още електронни кантари, голям брой найлонови пликчета, шише „Ривотрил", две шишета „Метадон", найлонови топки, съдържащи различно по вид прахообразно вещество, седем пликчета с тревиста маса. Антимафиотите иззели и множество мобилни телефони, електронна везна и парични суми.

В хода на акцията са задържани 18 души, седем от тях са криминално проявени за извършени престъпления по чл. 354А, чл.194, чл. 316, чл.195, чл.131, чл.151, чл.325, чл.198, чл.209 от НК. На заловените са наложени полицейски мерки за срок до 24 часа.
Още двама криминално проявени членове на групата - 32-годишният А.И. и 26-годишната Р.А., се издирват.

Материалите по случая са докладвани на Специализирана прокуратура за престъпление по чл. 321, във връзка с чл. 354А от НК.
Действията по разследването продължават.