Сигнали, че атентаторът от Бургас е бил видян в София, са подадени в Столичната полиция, след като МВР пусна третия фоторобот.

Това съобщи директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов, цитиран от БНР. Към момента от полицията не могат за кажат категорично дали човекът, взривил автобуса в Сарафово, е бил в града.

Всички сигнали се проверяват. При част от проверките са установени и хора, които много приличат на фоторобота на атентатора, посочи Валери Йорданов.

„Получиха се много сигнали, че се е появявал и след атентата, които не би трябвало да се получават, тъй като основното предположение е, че лицето е загинало. Всички тези сигнали се проверяват, наистина има съвпадение по описание. Доста от хората, за които се говори, се установяват. Категорични данни в тази насока не бих могъл да твърдя.", заяви комисар Йорданов.

След като сигналът бъде проверен, ако се прецени, че в случая има оперативно интересни факти, информацията се изпраща в Главната дирекция за борба с организираната престъпност, обясни още той.

Специални мерки за сигурност ще бъдат взети при откриването на учебната година в еврейското училище в София на 15 септември. Продължава да има засилено полицейско присъствие и на местата, където има граждани на Израел, както в метрото, моловете, ж.п. и автогарата в града.