ГЕРБ бойкотираха здравната парламентарна комисия. Заседание все пак се проведе - в условие на падащ кворум. Това са условията, при които трябва да работим, констатира председателят на здравната комисия Нигяр Джафер. Явно колегите от ГЕРБ имат по-важна работа, изтъкна тя.

За мен това е несериозно отношение от страна на народните представители от ГЕРБ, коментира и заместник-здравният министър Бойко Пенков. Той бе на заседанието за първа точка - разглеждане на законопроект за ратифициране на Споразумение за предоставяне на консултантски услуги между Министерството на здравеопазването на България и Международната банка за възстановяване и развитие, внесен от Министерски съвет.

Споразумението е изключително важно, тъй като ще ни помогне със сериозна експертиза в здравеопазването и включително във въвеждането на диагностично-свързаните групи. Преговорите за това споразумение са започнали още при госпожа Атанасова, припомни Бойко Пенков.

В крайна сметка ратификацията бе приета единодушно със 7  гласа „за".

Здравният министър Таня Андреева не дойде за блиц контрола, който бе поискан от опозицията от ГЕРБ, заради хипертонична криза.