архив news.bg
Димитър Желязков-Митьо Очите е върнат в затвора в Белене, след като е прекарал само три дни в затворническото общежитие в Казичене.

От извършена проверка от Министерството на правосъдието е станало ясно, че между Желязков и друг затворник в Казичене - Стоян Кръстев, е възникнала свада, като тя е била предизвикана от другия затворник, осъден за незаконно притежаване на оръжие и взривове.

Последвало и сбиване, след което на Желязков било издадено медицинско свидетелство. Кръстев е преместен в Бобовдолския затвор, където ще престои 14 дни в изолатор.

С решение на комисия към затвора в Белене от 8 юни е било решено Желязков да бъде преместен в затворническото общежитие в Казичене, където режимът на изтърпяване на присъдата му е по-лек, информира БТВ, като се позова на БТА.

Това е позволено от закона, каза заместник-министърът на правосъдието Христо Ангелов, като уточни, че в комисията, разрешила преместването на Желязков, е бил включен прокурор от Окръжната прокуратура, който обаче не е имал задължение да информира комисията, че срещу осъдения има и други висящи дела, които не позволяват преместването му на по-лек режим.

За да бъде преместен обаче в затвора в Белене, Желязков е подал молба, тъй като законът му позволява шест месеца, след като е осъден и присъдата му е влязла в сила и той е изтърпял това наказание, а му остават и по-малко от пет години до края й, и при добро поведение, да бъде преместен.