Вили Георгиев, един от обвиняемите за убийството на студента Стоян Балтов, е пуснат под домашен арест на днешното съдебно заседание по делото.

Според съда Георгиев е нанесъл един удар в рамената на Стоян Балтов и няма опасност да извърши друго престъпление.
Другият обвиняем - Александър Данаилов - остава в ареста.

Считам, че първоначално събраните доказателства действително обосновават извършено деяние убийство от Данаилов и Георгиев на Балтов", заяви след заседанието наблюдаващият прокурор Първолета Никова.

Тя обясни, че ще бъдат разследвани и другите момчета, участвали в убийството пред дискотека „Амнезия", срещу които в настоящото производство нямаше повдигнати обвинения.

Относно факта, че Вили Георгиев е нанесъл само един удар на Балтов, Никова заяви: „Това че е нанесъл един единствен удар и същевременно е допринесъл за настъпилата смърт, не го оневинява."

Както се очакваше, съдът прекрати делото и го върна на прокуратурата. Причината е, че според майката на убития студент не само двамата арестувани са отговорни за деянието.

Прокурор Никова обаче не се ангажира със срок кога ще бъдат изчистени неяснотите по делото и кога прокуратурата ще внесе отново делото в съда.

По-рано, в началото на заседанието, Зарка Балтова настоя за смъртна присъда за убийците на сина си.

Тя бе категорична, че делото трябва да бъде върнато на прокуратурата, тъй като убийците са повече от двама.

Почернената жена отново разказа в съдебната зала спомени за Стоян.

Като малък, започнал да се занимава активно със спорт и е правил шоу между двете полувремена.

„Всички му ръкопляскаха, беше атрактивен, умееше да жонглира с топката, с крака с ръце, всякак", обясни Зарка Балтова.

„Това беше миналия век. Този век, 13 години по-късно, в Студентски град жонглираха шестима - петима мъже плюс едно момиче ,с главата на Стоян. И правеха шоу на цяла България. Направиха шоу на целия свят", допълни още тя. (

Според Зарка Балтова всички, участвали в боя пред дискотека „Амнезия", са виновни и трябва да си понесат вината.

Тя отправи и призив къмновите управляващи: „Да знаят, че икономическите програми, които мислят, няма да важат, когато не се вземат мерки да спрат убийствата в България, да спрат катастрофите в България, да спрат бягствата на децата , защото ако останат тук, те биват убивани. Да не напускат страната. Само тогава ще им трябват икономическите програми", заяви Зарка Балтова.

Според нея убийците на сина й на предното заседание са изразили спокойствие, защото знаят, че няма да бъдат осъдени. Те не се притесняват, знаят, че утре пак може да убият", смята Балтова.

Най-смутена Зарка Балтова останала от поведението на Мирослав, единият от обвиняемите.
„Той се държа като победител в един екшън филм", коментира майката на Стоян Балтов.

Докато течеше заседанието по делото пред Съдебна палата отново се бяха струпали протестиращи, приятели на Стоян Балтов, както и родители, чиито деца са били убити при подобни ситуации.