Главният прокурор Сотир Цацаров е поискал сваляне на имунитета на още един кандидат за общински съветник.

Става дума за Борислав Георгиев, кандидат за общински съветник в Плевен, като името му се намира в решение на ОИК като кандидат на партията „Средна европейска класа".

Припомняме, такова искане Цацаров направи и спрямо Трайчо Василев - кандидат-общински съветник и побойник от самоков.

Поводът главният прокурор да поиска имунитета на Георгиев е хулиганска акция на симпатизанти на ФК „Левски" при откриване на фен клуб в град Плевен. Случката е станала на 03.10. 2015 година през нощта. Останалите от групата са А. Христов, М. Хиндлиян, М. Пеков, И. Георгиев, Н. Данчев.

След мероприятието, но и след полунощ група фенове на клуба заедно с Борислав Георгиев се отправили от едно към друго заведение в града - клуб „Модерно". Именно там влезли в схватка с управителя на клуба, който не искал да ги пусне вътре. Управителят вече имал горчив опит със събирания на феновете.

Реакцията на групата била, че понабили управителя на клуба - нанесли множество удари по лицето и тялото на човека, а също така счупили вратите на клуб „Модерно", както и столове, намиращи се пред него.
Групата хвърляла и бутилки и камъни към входовете на клуба и намиращата се до него дискотека.

Борислав Георгиев участвал в хулиганската проява, като нанесъл удар с юмрук по лицето на управителя на клуб „Модерно".
На място пристигнали полицейски сили на МВР Плевен, които успели да възстановят обществения ред, въпреки че ултрасите оказали сериозна съпротива.

От деня на регистрацията си като кандидат за общински съветник Георгиев се ползва с имунитет - срещу него не може да  бъде възбудено наказателно преследване без разрешение на ЦИК.

Главният прокурор е внесъл мотивирано искане до Централната избирателна комисия за даване на разрешение Борислав Георгиев да бъде задържан и привлечен като обвиняем за хулиганство.