Полицаите в Несебър са задържали двама „курортисти" в „Слънчев бряг" в момента след като те са демонтирали скимиращо устройство от банкомат на централна улица в курортния комплекс.

Двамата мъже са на възраст 34 и 50 години.

В квартирата им по-късно при обиск са открити 15 комплекта скимиращи устройства, записвачка за карти с магнитна лента, материали и предмети, които служат за изготвянето на техническите средства, неистински платежни инструменти (карти, преносими компютри, спрейове, лепила, двойно подлепящо тиксо, служещо за прикрепяне на частите на скимера върху банкоматните устройства.

Елементите на намерените скимиращи устройства наподобявали конкретни части за различни видове банкомати и били боядисани в съответния фабричен цвят, уточняват от областната дирекция.

До момента има данни, че двамата мъже са монтирали устройствата на различни банкомати на територията на "Слънчев бряг", Несебър и Поморие.

Операцията е проведена съвместно с „Икономическа полиция" в Бургас. Назначена е техническа експертиза, която ще установява годността на устройствата.