Запор за над 134 млн. лева върху имуществото на Миню Стайков и деветима, свързани с него, наложиха от Спецпрокуратурата и Антикорупционната комисия. Информацията е на Спецпрокуратурата.

От специализираното обвинение информират, че Миню Стайков е разследван за участие в организирана престъпна група и извършване на данъчни престъпления

Припомняме, на 15 октомври от Антикорупционната комисия запорираха над 310 млн. лева на семейство Арабаджиеви и 9 компании

Миню Стайков започвал да се депресира в ареста

Миню Стайков започвал да се депресира в ареста

Съдът обаче отказа да го освободи за лечение

Припомняме също, на 5 септември 2018 г., специализираната прокуратура влезе в офисите и на дружествата "Винпром Карнобат" ООД, "Сис Индустрийс" ООД и "Топаз Мел" ООД.

Ден по-късно стана ясно, че Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на осем души за участие в организираната престъпна група, ръководена от Миню Стайков.

Стайков е обвинен, че е ръководител на организирана престъпна група за производство на цигари без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари. По-късно в обвинението бе включнето и злоупотреби с еврофондове.

Става въпрос за собственика на "Винпром Карнобат" и "Сис индустрийс" Миню Стайков, сина му Стайко Стайков, сина на кмета на Карнобат Иван Димитров, както и още петима с инициали Ц.К., М.К., Б.Х., А.Т. и Д.Д.

Тогава Стайко Стайков не беше открит и го обявиха за издирване в Интерпол.

По-късно стана ясно, че прокуратурата е забравила да внесе шест тома от материалите по делото. 

Костадинови не се познават с Миню Стайков и нямат луксозни автомобили

Костадинови не се познават с Миню Стайков и нямат луксозни автомобили

Според Евтим Костадинов ареста на сина му е недоразумение

През ноември 2018 г.Спецсъдът запорира имуществото на Миню Стайков. Месец по-късно го остави за постоянно в ареста.

На заседанието по делото от 11 декември Миню Стайков влезе в инвалидна количка. Според защитата му, за престоя зад решетките той е отслабнал с 10 кг.

На 28 януари 2019 г. стана ясно, че синът на Миньо Стайков - Стайко Стайков е бил отвлечен и пребит.

В началото на месец май Миньо Стайков, се сдоби с допълнително обвинение в началото на месец май, когато стана ясно, че Специализираната прокуратура разследва 8 души за престъпления с евросредства по ПРСР и Програмата за конверсия на лозята, като зам.-главният прокурор Иван Гешев определи разследването като "разбиване на империята "Карнобат".

След разпита си по разследването срещу Миню Стайков от 9 май в Спецпрокуратурата досегашният министър на земеделието Румен Порожанов, като бивш шеф на ДФ "Земеделие", заяви, че е готов да подаде оставка. На 14 май 2019 г. Порожанов подаде оставка и тя бе приета от премиера Борисов. 

Шестима служители на ДФЗ с обвинение покрай Миню Стайков
Обновена

Шестима служители на ДФЗ с обвинение покрай Миню Стайков

Сред тях са зам. изпълнителният директор на ДФЗ и директори на дирекции