Министърът на енергетиката Владимир Малинов освободи досегашния изпълнителен директор на БЕХ ЕАД Иван Андреев, както и Диян Димитров - член на Съвета на директорите.

С протоколно решение на 28-ми юни за членове на Съвета на директорите на БЕХ ЕАД се назначават Валентин Николов и Галина Тодорова.

Рокадите в дружеството се извършват от Малинов в качеството му на едноличен собственик на капитала на "Български енергиен холдинг" ЕАД, посочват от Министерството на енергетиката.

Освободилите своите места от Съвета на директорите на БЕХ ЕАД Иван Андреев и Диян Димитров заемат позиции в Съвета на директорите съответно на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД и "ТЕЦ Марица изток 2" ЕАД. От състава на Съвета на директорите на "ТЕЦ Марица изток 2" ЕАД е освободен Живко Динчев.

Промените влизат в сила от деня на вписване на решенията в Търговския регистър към Агенцията по вписвани, до провеждане на нова конкурсна процедура.

Вълна от рокади в енергетиката

Вълна от рокади в енергетиката

Смени има в ръководствата на "Мини Марица-изток", НЕК, АЕЦ "Козлодуй" и "Ай Си Джи Би"

Припомняме, Валентин Алексиев Николов е бил депутат от ГЕРБ в 41-о, 43-о и 44-о Народно събрание. Той е и бивш зам.-министър на енергетиката в първия кабинет на Борисов. Николов и преди е бил изпълнителен директор на БЕХ, като към момента е изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на АЕЦ "Козлодуй".

По-късно от БЕХ уточениха, че Галина Тодорова е юрист по образование. Тя е с над 15 години опит в енергийния отрасъл и е работила като директор на Правна дирекция в "Топлофикация София" ЕАД и "Булгартрансгаз" ЕАД.