Украинската следа е очевидна в случая на терористична атака в Crocus City Hall в Красногорск, служителите на реда полагат усилия да идентифицират организаторите на престъплението. 

Това заяви в четвъртък главният прокурор на Русия Игор Краснов във венецуелската столица Каракас на среща с Министърът на вътрешните работи, правосъдието и мира на републиката Ремихио Себальос Ихасо, съобщава ТАСС.

"Последицата от двойните стандарти в борбата с престъпността беше терористична атака в концертна зала край Москва, която шокира световната общност, която отне живота и осакати стотици цивилни. Разбира се, ние полагаме всички усилия да идентифицираме всички организатори, поръчители и идейни вдъхновители на този терористичен акт и ще ги привлече към отговорност, но украинската следа вече е очевидна в този терористичен акт", каза Краснов.

Медведев посочи Запада като съучастник на Киев в атентата

Медведев посочи Запада като съучастник на Киев в атентата

Отново коментира темата с характерния си остър тон

Припомняме, че при нападението срещу "Крокус Сити Хол" на 22 март бяха убити най-малко 144 души. 

Русия първо задържа четирима мъже от таджикски произход по обвинения в тероризъм за извършване на атаката. Други трима - също от таджикски произход, бяха задържани по подозрение за съучастие. По-късно, вече в началото на април, бяха арестувани още трима души, заподозрени в участие в масовата стрелба. 

"Ислямска държава" пое отговорност за атентата - твърдение, което Съединените щати публично подкрепиха. Американски служители посочиха, че по-рано този месец са предупредили Русия за разузнаването за предстояща атака.

Медведев плаши Украйна със съдбата на Бандера за атентата в "Крокус"

Медведев плаши Украйна със съдбата на Бандера за атентата в "Крокус"

Според него, има достатъчно доказателства за участието на Киев

Но Москва не приема версията за атака на ислямски фундаменталисти и настоява, че Киев, подпомаган от Запада, е зад атентата. 

Обвинените в организирането на терористична атака в "Крокус сити хол" в Красногорск край Москва посочиха своя координатор в началото на април.

Според тях лице на име Сайфуло се свързало с тях и обещало по 1 милион рубли.