Заместник-външният министър на Израел Дани Аялон призова международната общност да изолира Иран като не позволи на иранците да пътуват свободно по света с цел да се предотврати разпространение на тероризма по света, съобщи timesofisrael.com.

Изключително важно е международната общност да изобличи и изолира Иран, така че иранците да не могат да пътуват по света" заяви Аялон ден след атаката в Бургас.

Израел обвинява Техеран за случилото се.

Всички доказателства сочат, че Иран стои зад вчерашната терористичната атака. Ние сме запознати с тяхната тактика, тяхната инфраструктура и преди всичко техните намерения за убийството на израелци", допълни той.

Израел също ще изпрати оплаквания на Съвета за сигурност на ООН срещу Иран за подпомагане на терористични действия срещу Израел, изтъкна Аялон.

По думите му Израел ще предприеме „съответните" мерки за отговор срещу агресията на Иран

Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун осъди атака „по-най-строгият начин".

Генералният секретар изрази своите съболезнования за жертвите и техните семейства, за правителствата, народите на България и Израел", каза говорителят на Бан в прессъобщение.

Заместник-външният министър на Израел също призова европейските правителства да прибавят „Хизбула" в списъците си на най-опасните терористични организации.