Тези, които не осъждат тероризма в Израел по начина, по който го направиха за Париж, са лицемери и слепи. Това заявява израелският премиер Бенямин Нетаняху, цитиран от The Jerusalem Post, в реакция на двойните атаки в Тел Авив и Гуш Ецион.

Той казва, че същите ислямски екстремисти, които се опитват да унищожат Израел, атакуваха Париж и заплашват Европа.

Нетаняху казва още, че Израел води решителна борба срещу терористите и с активните действия на страната са предотвратили много повече атаки.

„Почти всички терористи, които ни нападнаха по време на тази вълна от тероризъм, или са убити, или са арестувани", заявява израелският премиер в съобщение на фейсбук страницата си. Той подчертава, че няма имунитет за терористите и се заканва, че ще уредят сметките си с тях и ще разрушат домовете им.

Нетаняху заявява, че има едно правило: да се разруши домът на всеки един терорист.

Тази битка не е започнала вчера и няма приключи утре", изтъква той. „Ние се борим срещу тероризма вече век и битката продължава с решителност: контролираме територията, продължаваме арестите, масивно увеличаване на силите, влизаме в селата и кварталите, разрушаваме домовете на терористите и осуетяваме терористичната инфраструктура", обяснява той.

Бенямин Нетаняху казва още, че правителството няма да се поколебае да използва всякакви ефективни мерки, за да осигури сигурността.

„Онези, които не научат урока на силата, която ние ще използваме сега, ще платят висока цена", заканва се той.