В нощта срещу понеделник, 6 май, в украинския Суми е избухнал силен взрив. В Сумска област е обявена опасност за атака с дронове.

Командването на ВВС на украинските въоръжени сили предупреди за заплахата в 23:28 часа, съобщава УНИАН.

Няколко минути по-късно военните регистрираха движението на дрон тип "Шахед" през Сумска област в югозападна посока, а вече в 00:06 дроновете се движеха в посока към град Суми.

Русия увеличава обстрелите срещу Сумска област

Русия увеличава обстрелите срещу Сумска област

В пограничните райони се извършва евакуация на населението

В 00:10 часа Public съобщи, че в Суми е чут звук от експлозия, след което част от града е останала без ток. Сега заплахата от БПЛА съществува и за Николаевска и Херсонска област.

В Харковска и Донецка област предупредиха за пускове на КАБ от тактическата авиация.

Припомняме, че в неделя в украинския град Харков броят на ранените в резултат на обстрела на Шевченковски район се увеличи до 14 души. Това съобщи областната прокуратура на Харков в Telegram.

Шестима души, включително едно дете, бяха ранени в резултат на нощния обстрел на Харков срещу събота.

Губернаторът на Харковска област Олег Синегубов съобщи, че в резултат на падащи отломки от свалени руски дронове камикадзе се е запалила двуетажна офис сграда в Основянския район на града.

Украински спасители съобщиха и за пожари в Харков.

Руското министерство на отбраната подчерта, че ударите са били насочени срещу украински военни и енергийни обекти и свързаната с тях инфраструктура.

Руски удари предизвикаха пожари в Харков
Обновена

Руски удари предизвикаха пожари в Харков

Поразени са обекти от местната инфраструктура

По-късно украинските военновъздушни сили съобщиха, че руските сили са изстреляли 13 дрона Shahed. Подразделенията за противовъздушна отбрана са свалили всички безпилотни самолети, заяви командващият генерал Микола Олешчук.