Очаквайте в следващите дни още оставки от страна на Реформаторския блок. Тази теза повтори пред журналисти в парламента народният представител от блока Гроздан Караджов, който вчера последва примера на Радан Кънев, обяви се за опозиционен депутат и хвърли оставка като председател на парламентарната комисия по транспорт.

И днес депутатът разказа, че е разговарял с 13 свои колеги, които са заявили непоколебимо, че при оставка и при неприемане на реформата във вида й от юли, ще го последват.

„Просто всеки ще избере подходящия момент да го направи. Досега не съм ви лъгал за нищо. Щом ви казвам, че съм преброил 13 души...”, се зарече Караджов. Той разкри още, че тези разговори са водени вчера преди оставката на Иванов. Това обаче не е било общо решение, а просто разговори като между хора.

Реформаторът обясни и какво точно означава да е в опозиция, като посочи, че няма да подкрепя така сформирано мнозинство. Все пак обаче Караджов ще остане в групата на блока, защото в момента нямал друга възможност по правилник. „Единствената възможност, която имам, е да стана независим депутат, но това не носи по никакъв начин нещо повече. Тоест ще загубя много инструменти и предпочитам да остана там, където са останалите ми колеги”, посочи депутатът от РБ.

Отново на въпрос за други министерски оставки той загатна: „Защо трябва да се случват тогава, когато вие ги искате. Тоест - може би ще се случат, но защо бързате толкова?”.