"Атака" остава непреклонна в отношението си към вицепремиера Валери Симеонов. Това стана ясно от коментара в кулоарите на парламента на Явор Нотев.

Ново обстоятелство в отношенията между партньорите в малката коалиция е извинението на лидера на НФСБ. Това щяло да се обсъди, но Нотев е скептичен, че лидерът на "Атака" ще се смили.
Струва ми се, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров няма да отстъпи в тази оценка, предположи депутатът.

Сидеров иска Коалиционен съвет незабавно

Сидеров иска Коалиционен съвет незабавно

Бареков подстрекава за оставката на Симеонов

Не малко хора разглеждат отношенията в малката коалиция като залог за голямата, лично аз не намирам, че това е залогът, не е "препъни камък" пред управлението на страната, коментира още Явор Нотев.

Припомняме, тази сутрин вицепремиерът Валери Симеонов се извини официално след Съвет на коалицията в Министерски съвет. Извинението дойде, след като два поредни дни родители на деца с увреждания и граждани протестираха пред Министерски съвет, обидени от негово изказване по телевизия "Скат". 

Сидеров няма какво да си говори с партньорите

Сидеров няма какво да си говори с партньорите

С пост в социалните мрежи лидерът на "Атака" се показа обиден

Думите на Валери Симеонов за майките беше пореден повод обаче за коалиционния му партньор Волен Сидеров да му поиска оставката, като тази сутрин лидерът на "Атака" влезе в Министерски съвет с папка, в която беше събрал изказвания на Симеонов по адрес на премиера Бойко Борисов. 

Оставката на Валери Симеонов беше поискана тази сутрин в изказване в парламента и от ДПС.

Корнелия Нинова заяви преди дни, че ако Валери Симеонов не си подаде оставката, то това трябва да направи самият премиер Борисов.

Нинова: Ако Борисов не поиска оставката на Симеонов, трябва да си ходят всички

Нинова: Ако Борисов не поиска оставката на Симеонов, трябва да си ходят всички

С изказването си Борисов припознал думите на Симеонов

Лично Бойко Борисов се извини от името на цялото правителство още  по време на визитата си в Обединените Арабски емирства.

Напрежението в т.нар. малка коалиция продължава да бъде с неясен изход, което поставя под съмнение пълния мандат на правителството Борисов 3, въпреки уверенията на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов

Дразгите между коалиционните партньори в Обединени патриоти датират от лятото, когато се разрази конфликт между Валери Симеонов и Волен Сидеров, прераснал до физически сблъсък в парламента в един от последните работни дни на депутатите. 

На Симеонов му писнало от атаките на Сидеров

На Симеонов му писнало от атаките на Сидеров

Заплашва с напускане на коалицията "Обединени патриоти"

Волен Сидеров от месеци иска оттеглянето на лидера на НФСБ от властта, а миналата седмица депутатите на Валери Симеонов оттеглиха подкрепата си за председателя на ПГ на Обединени патриоти. Лидерството на депутатите от ОП бе разклатено още по време на първия скандал в парламента, който възникна при недоразумение за това дали Истанбулската конвенция ще бъде или няма да бъде подкрепена от патриотите.

Към момента не е ясно кой и по какъв начин ще ръководи групата на патриотите в парламента, особено след изявлението на Симеонов, че му е писнало от атаките на Волен Сидеров.