Надявам се, че прокуратурата ще почне да арестува по темата "Белене", за да спрат да говорят.

Това заяви премиерът Борисов, който бе на откриването на 16-километрова отсечка от пътя Добрич - Генерал Тошево.

Вече минаха две години, откакто сме дали материалите, има досъдебни производства, крайно време е да има вече и обвинени, посочи още Борисов, цитиран от БНР.

По думите му атомната централа все още няма определена цена и няма гаранции за нейната сигурност според новите европейски изисквания. Борисов изтъкна още, че реализацията на проекта не би могла да стартира без одобрението на всички партньори в Брюксел.

По-късно говорителят на прокуратурата Стелиана Кожухарова коментира, че по този въпрос се работи и обясни, че нещата се бавят, защото едно такова дело е обемно, ангажира много ресурс и допълни, че не може всички останали дела да чакат делото за „Белене" да бъде приоритетно решено.
Кожухарова призна, че това дело е важно и увери, че по него се работи.

„Дали ще арестуваме някого, не бих могла да кажа. Това ще бъде решение на наблюдаващия прокурор, само ако хората, на които трябва да се повдигне обвинение, могат да се укрият, да извършат друго престъпление или са обществено опасни", обясни още Кожухарова.

Премиерът и придружаващият го транспортен министър Ивайло Московски потвърдиха, че се подготвя превръщането на военното летище "Балчик" в гражданско.

До две-три седмици възлагаме консултант плюс проектант, който трябва да изготви проект за необходимите инфраструктурни обекти, които трябва да се доизградят, за да функционира и да има статут на гражданско летище.След това ще си премине процедурата през ГВА, за да бъде лицензирано. Г-н Дянков пое ангажимент всъщност да помогне и финансово, за да доизградим това нещо, каза още Московски.