Ние се надявахме по-бързо да ни остържат, за да работим. В същото време неговите подопечни малки партии (на президента, б. р.) в парламента наложиха мораториум, който е противоконституционен. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов на живо от "Фейсбук" страницата си.

Борисов честити днешния празник Цветница на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов. "Всяка година 15 години съм му го честитил - да е жив и здрав", пожела му той. Премиерът в оставка пожела на всички хора, които носят името на цветя, да бъдат живи и здрави.

Борисов напомни вчерашните думи на президента Румен Радев, садейки поредното дърво, че казал правителството да работи. Не можем да схванем каква им е играта - работете и носете отговорност, но в същото време тече задкулисие, което ние не знаем какво е, защото не знаем кой с кого преговаря. Трябва да се продължи да се работи, докато го решат по някакъв начин, посочи премиерът.

Според Борисов много са интересни тезите на Радев, а една от тях била крещящото мълчание по шпионския скандал, нашите общи действия в ЕС и НАТО. Нашите правоохранителни органи са много напред и заедно с чуждите служби работим много активно, но партньорите ни знаят, че сме напред в действията си, увери премиерът в оставка.

Той запита дали някои е чул от "Да, България", че видите ли малко бил разочарован от президента, че не казал нито една дума за Алексей Навални, за украинската криза и за шпионските скандали. "Когато клечаха пред президентството, не се вайкаха, а дават безусловна подкрепа на партиите на промяната. Нима да чуха техният лидер Трифонов да се изкаже за Ф-16, за Украйна, за Навални", запита Борисов.

Бившият външен министър от кабинета "Борисов 2" Даниел Митов посочи, че е необяснимо и странно поведението на хора, които познават и знаят какви са. Те са наясно какви са моите позиции по отношение на Русия, гонили сме руски дипломати и в предишното правителство, напомни Митов.

"Те (другите партии, б. р.) дават безусловна подкрепа на партии, които не знаят какви геополитически позиции имат", недоумява Митов.

Ние не се хвалим с това, но за всяка една тема сме дали обяснение, подчерта Борисов при поредното си включване. "Само им кажи - Христо Иванов главен прокурор или генерал Атанасов - шеф на ДАНС или на МВР и веднага са при нас", отсече премиерът в оставка, като настоя да се спре да се говори за политика, защото днес е хубав празник и трябвало да се споменава и нещо добро.