БСП ще прави пълно паралелно преброяване на изборните резултати. Това се закани Младен Червеняков от БСП. Поводът е междинния доклад на наблюдателите на ОССЕ, които съвпадат с опасенията на социалистите.

Изборите до голяма степен няма да са честни, притеснява се Червеняков.

Агенция Медиана:
Има голям страх - 50 % от хората отказват да участват в социологическите анкети
Още...

От левицата са смутени от констатациите на ОССЕ за съществуващата сериозна опасност за честността на изборите. В публикувания доклад се критикува бързо гласувания Изборен кодекс, оказвания натиск върху кандидат-кметове и общински съветници. Според ОССЕ липсва прозрачност в отделни избирателни комисии. Изразява се и притеснение от евентуалното купуване на гласове.

В доклада е засегнато и медийното отразяване на кампанията, а именно, че тя е платена, което поставя в неравностойно положение кандидатите. Журналистите пък не задавали критични въпроси.

Сериозно внимание е обърнато и на антиромските настроения и случая „Катуница."

Според Младен Червеняков факторът „страх" се наблюдава изключително остро на този вот. „Напрежението и страхът ескалират," заяви социалистът по време на пресконференция в централата на партията. Като пример той посочи разбитите партийни клубове на левицата в Габрово и Асеновград.

Членът на ОИК в Оряхово от квотата на БСП, който единствен подава сигнали за нередности, не е допуснат на заседание на ОИК, а кабинетът му е бил заключен.

Българският избирател на тези избори ще бъде пресиран от този голям фактор - страх, смята още Червеняков.

На пресконференцията стана ясно още, че в община Враца вече са подготвили чувалите с готовите изборни резултати. От БСП са смутени от това, че посланикът ни в Холандия Златин Трепов няма да може да гласува, защото е изваден от избирателните списъци.

Десетки столичани са минали през своеобразния информационен офис на БСП Лозенец от началото на предизборната кампания. Идеята за офиса е на младите социалисти от района.

Всеки четвъртък следобед вратите на партийния клуб бяха отворени за софиянци. На срещите столичани са имали възможността да се запознаят с идеите на левицата за управление на София, както да дадат свои предложения и да споделят какви според тях са проблемите а столицата.

София е 13-ият по големина град в ЕС, а май ще се окаже град с най-много неуредици. Това заяви за news.bg кандидатът за общински съветник от БСП Румен Георгиев.

Столичани са се оплакали от неосветените улици, от качеството на градския транспорт, неспазването на разписанието, липсата на спирки или лошото им състояние там, където ги има.

Изключително се забавлявах, когато прочетох в Уикипедия за София следното: „Транспортната система на столицата е силно развита и е важна част от националната транспортна система."

Мисля, че за повечето хора, които живеят в София, това звучи по-скоро като виц", коментира Георгиев.

Той подчерта, че на софиянци им липсват местата за отдих в града. „Колко от парковете в София са подходящи за разходка, колко от тях са безопасни," запита още той.

За всичките тези проблеми БСП има конкретни решения, изтъкна кандидатът за общински съветник от БСП.