Синият Румен Христов зове десницата да не тръгва към поредното харакири. В кулоарите на Народното събрание той бе лаконичен какъв ще е неговият ход след вчерашните трусове. Днес ръководството на СДС щяло да заседава.

Не съм взел решение на този етап, така той отговори на въпроса дали ще напусне председателския пост на комисията по земеделие. Емоционалните решения не са най-доброто нещо, каза още Румен Христов.

Десницата е правила няколко пъти знакови харакирита и не е спечелила, подчерта депутатът. За пример той посочи честния, по думите му, Филип Димитров, след чиято оставка България била хвърлена за 5 години на кучетата. Прибързаните решения не са добра реакция, категоричен е той.

Реформаторският блок сега трябвало да разговаря и да прецени какво печели с крайните си действия. След разговорите щяло да се вземе най-доброто решение за десните избиратели. Христов е категоричен, че не било страшно десните да са в опозиция.

Формулата РБ е успешна, категоричен е депутатът. Едва след президентския вот щяло да се реши в каква посока на политическа трансформация ще поеме блокът. Засега не виждам причина да се разделяме, коментира Румен Христов.