От кризисния щаб (за решаване на енергийната криза) очаквам конкретни действия, а не думи за намерения. Няма да влизам в задочни политически дискусии. Отговорността ми като министър-председател е да търся варианти за справяне с проблемите и да не създавам илюзии.

Правителството знае какво прави, няма нужда от външни консултантски услуги. Това заяви преди първото заседание на новия служебен кабинет назначеният от президента Радев премиер Гълъб Донев.

Именно с цел решаване на проблема с повишилите се рязко цени на енергоизточниците ще бъде изготвен в спешен порядък план за финансовото стабилизиране на "Булгаргаз", за да може дружеството да отговори на изискванията на доставките. "Казано иначе - да е в състояние да плаща за реалните количества за договорения природен газ.

Следващата седмица Министерството на енергетиката ще обяви търг за краткосрочни доставки на втечнен газ, така че да бъде осигурено отоплението ни през зимния сезон", подчерта той в краткото си изявление пред медиите.

Донев отново не пропусне да отбележи- щабът щял да работи 24 часа дневно и 7 дни в седмицата, за да намери решения на създадената криза.

ПП: "Газпром" спря доставките за България, а кабинетът "Петков" намери по-евтин газ

ПП: "Газпром" спря доставките за България, а кабинетът "Петков" намери по-евтин газ

Служебният кабинет трябвало да реши за втечнения газ