ГЕРБ призоваха държавният глава Румен Радев да запази радиомълчание по отношение на инвестициите, инвеститорите и бизнес климата в България.

Депутатът Тома Биков "върна топката" в полето на Румен Радев точно с термина "радиомълчание", който беше използван от Радев във връзка с работата на комисията по избор на изтребители за българската авиация. Според Тома Биков няма как в едно изречение да се констатира, че правителството има свръхпроблем с корупцията и в същото изречение да се говори за преговорите с голям стратегически инвеститор. Радиомълчанието ще е "за да не се попречи на преговорите", обясни депутатът и допълни, че един президент не е в състояние да води инвеститори, но е в състояние да ги прогонва.

Радев има труден диалог с Борисов заради безконтролността и безнаказаната корупция
Обновена

Радев има труден диалог с Борисов заради безконтролността и безнаказаната корупция

Имало обаче важни теми, по които съгласието е наложително

Тома Биков коментира и сигнала, внесен от ГЕРБ в Централната избирателна комисия (ЦИК) за нерегламентирано и безцеремонно участие на президента в полза на една партия в предизборната кампания", както го определи Цветомир Паунов.

Биков посочи, че поведението на президента е абсолютно недопустимо и предизвиква учудване изключително добрата стиковка между Румен Радев и лидера на БСП Корнелия Нинова. Но това не е толкова учудващо, тъй като кандидатът от листата на БСП Иво Христов продължава да председателства Стратегическия съвет към президента - т.е. опорните точки и на двамата се пишат от един и същи човек. Показателно било и това, че изявлението си Румен Радев направил точно в Асеновград, от където е единственият депутат, обвиняем за купуване на гласове, Манол Генов.

БСП настоява Борисов да излезе в отпуск до евровота

БСП настоява Борисов да излезе в отпуск до евровота

По думите на Георги Свиленски ГЕРБ са получили европейски шамар

Тома Биков също така призова Румен Радев да посъветва съпругата си да не атакува големи компании, които в даден момент може да бъдат и стратегически инвеститори в България.

"Освен това когато говори за сметките президентът да се обърне към собствената си партия и към собствената си листа", заяви Тома Биков и обясни, че всъщност водачът на листата на БСП Елена Йончева и подозирана за пране на пари точно в офшорни сметки.

Депутатът сравни поведението на Румен Радев, като: "Все едно е шефът на БФС през три дена да казва колко зле играе "Левски".

"За първи път в най-новата политическа история президентът си позволява да бъде пряк участник и да подкрепя определена политическа партия. Учудващо добър синхрон между президента и партията. Притеснени какво може да произтече в оставащите до края на кампанията две седмици, посочи Цветомир Паунов.

Припомняме, че миналата седмица от страна на БСП внесоха две жалби в ЦИК за участието на Борисов в качеството му на премиер, в предизборната кампания на ГЕРБ за Европейски парламент.