Служебният премиер Димитър Главчев даде казуса с частната детска болницата "Мама и Аз" на прокуратурата. Освен това той възложи н на ДАНС да извърши проверка по случая. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

До двете институции премиерът е изпратил наличните в Администрацията на Министерския съвет документи. Освен това е приложен и доклад от министъра на здравеопазването, изготвен по искане на министър-председателя, относно процедурата за одобряване създаването на лечебно заведение за болнична помощ.

Димитър Главчев настоява ДАНС да извърши проверка относно действията на Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса и Изпълнителна агенция "Медицински надзор" по всички етапи и всички процедури от момента на иницииране на процедурата до настоящия момент.

В сигнала до прокуратурата Главчев иска да бъде направена проверка, която да установи налице ли са данни за извършване на престъпления по посочените факти и обстоятелства, свързани със създаване на болницата, както и на извършените в тази връзка действия от МЗ, НЗОК, ИА "Медицински надзор" от момента на иницииране на процедурата.

Припомняме, че пред седмица служебният кабинет даде зелена светлина за изграждането на частна детска болница. Държавният глава Румен Радев критикува решението, като отбеляза, че здравеопазването трябва да се развива като държавен приоритет, а не като нечий бизнес. Няколко дни по-късно правителството отмени решението си за строежа на частна детска болница. Димитър Главчев посочи, че ще подаде сигнал в прокуратурата по казуса с частната детска болница.

Димитър Главчев дава утре на ДАНС сигнала за частната детска болница

Димитър Главчев дава утре на ДАНС сигнала за частната детска болница

Кабинетът ще се бори с практиките за купуване на гласове, категоричен е той