„Аз смятам, че ще има голям срив, ГЕРБ ще падне много надолу."

Така лидерът на Атака Волен Сидеров коментира в студиото на бТВ очаквания резултат от предстоящите в неделя парламентарни избори. За партията си той прогнозира по-добър резултат от изборите през 2009 година и повече депутати в следващия парламент.
Припомняме, през 2009 година депутатите от Атака, които влязоха в парламента, бяха 9,36% или 21.

Волен Сидеров бе запитан дали вчерашното събиране на 5-те партии срещу ГЕРБ не представлява своеобразна идея за съставяне на програмно правителство или коалиция.
Припомняме, в София бе подписано споразумение за паралелно преброяване между БСП, ДСБ, Атака, ДПС и България на гражданите.

Сидеров обаче увери, че това са просто мерки за провеждане на максимално прозрачни избори, тъй като на предишните такива, по думите му, сме били свидетели на груби фалшификации.

Той припомни, че на миналите парламентарни избори Атака са установили не малко случаи на нарушения, за които са сезирали съда. Поискали са дори касиране на изборите, но съдът е отказал под предтекст, че тези мерки не са необходими.

На въпрос дали би участвал в програмно правителство с някоя от партиите, Сидеров изрично подчерта, че би, но само ако бъдат изпълнени условията им и те бъдат подкрепени с документи: „Изпълнение на конкретни условия - срок", категоричен бе националистът.

Сидеров изтъкна, че ако този кабинет се отърве от монополите, вдигне пенсиите, махне плоския данък и сложи прогресивен такъв, няма как да не го подкрепи.
"Казват: „Да, правим го!" - гласуваме. Не ме интересува дали е Орешарски или Бадемов", увери Сидеров.

Атакистът подчерта, че ще се бори минималната работна заплата да стане 1000 лева, както е залегнало това в програмата на Атака.
„Това не е обещание, това е историческа необходимост", отбеляза той.

Запитан обаче дали това няма да убие малкия и среден бизнес, Сидеров се аргументира с факта, че бизнесът в България е главно чуждестранен.
„За малките работодатели - той трябва да си направи сметка. Ама от гледна точка на наемния работник. Този работодател съгласен ли е в България да има 10 пъти по-нископлатен труд от Австрия например", запита лидерът на Атака.
„От държавна гледна точка това е изсветляване на икономиката", добави той.

От коментарите му стана ясно, че сега подобни фирми фалират не заради високите заплати, а заради това, че са били рекетирани от управлението до днес.