От "Има такъв народ" изразиха задоволство за това, че президентството спазва Конституцията и законите на страната.

Ние като политическа сила мислим да правим това - да спазваме Конституцията и законите такива, каквито са. В момента законите трябва да бъдат спазвани от всички, независимо дали им хареса или не, заяви бе Тошко Йорданов по време на консултациите при президента за съставяне на правителство. Представителите на "Има такъв народ" влязоха като втори на консултации в президентството като втора политическа сила в 45-то Народно събрание.

Йорданов увери, че в парламентарната група ще обсъдят конструктивно създалата се ситуация.

Тошко Йорданов: Коалиция с ГЕРБ, ДПС и БСП няма да правим

Тошко Йорданов: Коалиция с ГЕРБ, ДПС и БСП няма да правим

Той отказа коментар и за призива на Нинова

Президентът Румен Радев заяви, че с гласа си хората отредили изключително отговорна роля на ИТН и в 45-то НС, и в дневния ред страната. Предизвикателствата пред страната са огромни, не само заради усложнената към момента среда за сигурност, но и заради пандемията, икономическата и социална криза и от необходимостта адекватен План за възстановяване и устойчивост.

Към вас са вперени очакванията на хората, посочи Радев и допълни, че с ГЕРБ-СДС дискутирали възможността за правителство, но държавният глава не иска да се превръща в човек, който предсказва какво ще се случи. Вероятността съществува, ако правителството на ГЕРБ-СДС не бъде прието от НС, отговорността идва при вас, категоричен бе държавният глава.

Той се надява да чуе техните намерения, готовност, при какви условия, каква е тяхната ценностна рамка, границите на компромис. Много е важен вашият диалог с другите парламентарни групи за условия и форми на подкрепа на едно такова правителство, защото тази хипотеза съществува и ние не може да я пренебрегнем, подчерта Радев. Той се надява към всички избраници в парламента да бъдат на висотата на очакванията на хората и като отговорност към процесите, и като мъдрост, и като поведение в Народното събрание, на трибуната, а и като начин на работа.

В момента работата в парламента следва да се концентрира в законодателната дейност и съставянето на правителство. Моето желание е наред с важността да бъде отредено необходимото внимание за съставяне на правителство, защото българският народ очаква да има отговорно правителство, каза още Радев.

Слави Трифонов между Нероден Петко и Неродената мома

Слави Трифонов между Нероден Петко и Неродената мома

В края на приказката за Неродената мома героите са: царят, скитницата измамница и Бабиното момиче, чийто думи се нижат като маргаритни зърна и увличат всички. А по средата е залогът Конституцията