Членове на БСП „въстанаха" срещу участието на издателя Мартин Захариев в листата на левицата на избираемо място в 23 МИР в София.

News.bg научи, че "кървави писма" са заваляли към "Позитано" 20 с искане лично до лидера на партията Сергей Станишев да извади Захариев от листата на червената партия. Особено трогателно е писмото на Бойко Митов от столичния район Красно село, член на „Клуб 65", член на БСП и член на БКП от 1967 година.

Митов споделя дълбокото си разочарование пред лидера на столетницата заради реплика на Мартин Захариев от октомври 2005 и припомнена от пресата на 4 април 2013, в която той заявява, че в душата си мрази режима на комунистите отпреди 1989 година.

Всеки в обществото ни има право да обича и мрази, когото душата му желае. Неговата омраза си е негово лично преживяване и не ме засяга. Но същата тази особа Вие я удостоихте с честта да бъде издигната от гражданската квота за кандидат за народен представител в 42 Народно събрание от името на БСП (наследник на БКП) в листата на БСП за 23 МИР в София. Това вече ме засяга", пише Бойко Митов до Сергей Станишев.

Вие поставяте пред изпитание съвестта и лоялността на членовете на БСП в този 23 МИР. Голяма част от тези членове са същите тези комунисти отпреди 1989 година, които натрапеният ни Мартин Захариев мрази в душата си. Поставяте на изпитание мотивацията им в битката за победата на БСП на парламентарните избори месец май 2013 година", пише още той до лидера си.

Убеден съм, че не се съмнявате в човешките добродетели на преобладаващата част от членовете на БСП, били до преименуването комунисти, споделя Митов.

Убеден съм, че не се съмнявате в техния принос за държавата и обществото ни. Убеден съм, че ще уважите достойнството им и правото на гордост от извървения от тях път до тук", отбелязва още в писмото до лидера на БСП.

„Искрено се надявам, че ще уважите паметта за Вашия баща (и за моя също)", пише още той.

„Затова и отправям кьм Вас тази МОЛБА:Извадете от листите на БСП лицето Мартин Захариев, който мрази. Днес БСП и обществото ни имат нужда от народни представители, които ОБИЧАТ!", завършва писмото на Митов.