ГЕРБ са предсказуеми и ясни в решенията си. В следващите седмици и месеци Реформаторският блок трябва да промени начина си на функциониране. Това заяви в ефира на Нова телевизия здравният министър Петър Москов, който реши да остане на поста, въпреки че ДСБ излизат от управлението.

„ГЕРБ е това, което беше преди една година. Сега е същият, с всичките си лоши и добри страни - предсказуем, ясен в решенията си“, коментира Москов. По думите му, това, което не се е случило, е блокът да може да взима консолидирани решения.

Петър Москов остава в управлението, но излиза от ръководството на ДСБ. Той остава член на ДСБ, които снощи решиха да напуснат властта, но да подкрепят здравия министър.

ДСБ няма министър, решението на Москов е лично, отсече Радан Кънев

ДСБ няма министър, решението на Москов е лично, отсече Радан Кънев

ДСБ не били на власт, категоричен е той

Ако първата цел на ДПС и БСП беше изваждането на ДСБ от управлението, не виждам защо това трябва да им се поднася на тепсия, коментира Москов. Според него ДСБ не трябва да се връща в състояние на капсулирана организация, от която нищо не зависи.

Здравният министър е дълбоко убеден, че за реализацията на идеите, зад които ДСБ стои, е нужно да имаш влияние върху лостовете, инструментите, които дава властта. Той изтъкна още, че от първия ден на формиране на правителството първата ясно заявена цел на БСП и ДПС била изваждането на реформаторите от управлението.

Москов е благодарен за подкрепата, която е получил през последните дни от съсловните организации.

Петър Москов коментира и позицията на премиера Бойко Борисов, който вчера заговори за предсрочни избори в случай, че ДСБ излязат от управлението. Възможността да се отива на предсрочни избори сега е по-опасна за държавата от всичко друго възможно, подчерта Москов. С решението си да остане здравен министър той опитал да предотврати именно това.

„Знам, че моето решение е тежко и много хора ще ме упрекнат. Приел съм да бъда министър от Реформаторския блок“, заяви Москов. Той ще държи на това правителството да изпълнява програмата си. Отказът от всяка точка от програмата за управление на правителството трябвало да бъде вадена на показ.

Държа наистина на смислен министър на правосъдието и на продължаване на реформите там, заяви още Москов, допълвайки, че не мисли, че фронтът е загубен.

Промените в Конституцията, по думите му, имат доста общи неща с това, което се говорело лятото и което се говори сега. „Промяната в системата на правосъдието е нещо основно и то не се постига като подаваме оставки, а като се борим да го направим“, убеден е Москов.