Най-сериозната заплаха на изборите в неделя е опасността да бъде подменен демократичният вот на хората за истинската десница чрез гласуване за квазидемократични партии.

Това заяви Надежда Михайлова, избрана за евродепутат от "Синята коалиция", цитирана от БТА.

Михайлова посети Враца късно вечерта вчера, за да подкрепи кандидатите на коалицията за Народното събрание във Врачански избирателен район на заключителния митинг-концерт с участието на Милена Славова.

Надежда Михайлова заяви, че повод за притесненията й са последните разкрития на комисията по досиетата за кандидатите за депутати, които са "ясен знак какво се случва вдясно".

Не съм изненадана от факта, че в редиците на тези, които претендират, че са носители на промяната, виждам служители на бившата Държавна сигурност (ДС). Няма бивши служители на ДС, всички те имат една мисия - да ни отдалечат от Европа, беше категорична Михайлова.

По думите на евродепутата единствената надежда е хората да подкрепят истинската десница, в лицето на "Синята коалиция", и чрез гласуването си да я направят "незаобиколим фактор" при съставянето на десноцентристко правителство.

Коалицията е единственият гарант за промяната, желана от 70 на сто от българските граждани, като 40 на сто от тях я виждат в дясно управление, подчерта Надежда Михайлова.

Надявам се, че ще подкрепите кандидатите за народни представители, водени от Асен Агов и мажоритарния кандидат Валентин Стоянов, защото те са добри и доказани хора, а вече е време за добрите", обърна се тя към симпатизантите, събрали се на митинга пред централата на СДС във Враца.