Във връзка с провеждането на избори за народни представители от Столична община налагат временни ограничения на движението.

От 07.00 часа до приключване на мероприятието се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на: ул. „Кн. Александър І", между ул. „Московска" и бул. „Цар Освободител".

Във връзка с писмо от главния секретар на Софийска област за предаването на изборните книжа и материали от 08.00 часа до приключване на мероприятието се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автобусите и автомобилите, превозващи изборните книжа, както следва:

- на пл. „Македония";
- на централното пътно платно на бул. „Македония", между бул. „Христо Ботев" и Руски паметник, извън обхвата на спирките на масов градски транспорт;

От 19.00 часа в края на изборния ден до приключване на транспортирането и предаването на книжата и материалите от районните избирателни комисии в страната, поетапно се ограничава движението по:

- бул. „Цар Освободител", между ул. „Г. С.Раковски" и бул. „Кн. Ал. Дондуков".
- ул."Акад.Борис Стефанов", между ул."Проф.д-р Иван Странски" и ул."Проф.Атанас Иширков", с изключение на колите на масовия градски транспорт;
- по бул."Шипченски проход", между ул."Акад.Людмил Стоянов" и ул."Александър Жендов", с изключение на колите на масов градски транспорт;
- ул."Коломан", между бул."Овча купел" и ул."Славия";
- ул."Славия", между ул."Коломан" и ул."Хайдушко изворче";
-по ул."Хайдушко изворче", от ул."Славия" до бл.20.

Столична дирекция на вътрешните работи се задължава да осигури постове за контрол и регулиране на движението за времето и на мястото посочено по горе.