Във Враца, където се срещна с представители на местния бизнес, зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира последните политически скандали, в които беше замесено и неговото име.

„Когато нямаш политически аргументи, когато нямаш управленска програма, която можеш да защитиш пред хората, трябва да изкараш нещо, което да може да предизвика говорене в публичното пространство, за да отклони вниманието от реалните политически предпоставки и събития, които предстоят, а именно парламентарните избори", заяви той по адрес на опонентите си от БСП, които и хвърлиха „бомбата" със скандалния сигнал за незаконно подслуша не.

Цветанов припомни и времето, в което у нас всеки месец е имало по едно отвличане.

„Да сте видели някъде да се иска оставката на предишните министри, когато имаше 18 отвличания за две години и половина? Да сте чули някъде  - не", продължи бившият вицепремиер.

„Когато стана първото отвличане, когато станах министър, веднага ми бе поискана оставката, но когато беше задържана групата, да сте чули подкрепа от БСП, от Сергей Станишев", допълни Цветанов.

Според него никой в България не говори за реалните престъпления, които са направени у нас  и най-вече за това, което е било разграбено в България, както и кредитните милионери, които са създадени от комунистическата власт.

„Ако има нестабилност и политическа криза в България, това означава, че обричаме на неусвояване средствата за новия финансов програмен период", посочи Цветанов. По думите му тези средства са в размер на 32 млрд. лв. Те трябва да бъдат усвоени от българските общини и региони, категоричен бе председателят на Националния предизборен щаб на партията.

Междувременно във Враца бе и лидерът на Нова Алтернатива и бивш военен министър Николай Цонев, който съобщи, че Цветанов е избегнал среща с него.
„Цветанов вероятно се плаши от подобни срещи, тъй като съзнава, че биха могли да му бъдат зададени редица неудобни въпроси, на които той няма готов отговор", коментира Николай Цонев.