Гласувах за това да си върнем България, да си върнем печелившите сектори в български ръце, да си върнем златодобива и да изгоним чуждите монополи.

Това заяви лидерът на „Атака" Волен Сидеров малко след като пусна своята бюлетина в Първа частна математическа гимназия в София.

Той припомни, че през последните месеци се е сблъскал с огромна мизерия и безнадеждност, тъй като партията е помогнала на страшно много хора.
„Гласувах против колониалното робство и съм убеден в това, което правя", настоя Сидеров.

По негови думи няма начин случките от вчера да не се отразят на резултатите. Лидерът на „Атака" настоя отново, че служебният премиер Марин Райков също трябва да бъде разпитан, тъй като е пряко отговорен за поръчката и печатането на бюлетините, както и за контрола върху тях.

„Министерски съвет трябва да извади договора с фирмата изпълнител, да покаже какъв контрол е осъществил и какво е количеството брак, а не да гадаем. Той е отговорен за процеса на съхраняването и унищожаването на бюлетините, това не са някакви листовки", подчерта Сидеров, според когото явно този контрол не е бил осъществен от Марин Райков, за което премиерът трябва да бъде подведен под отговорност.

Нелепо е по негови думи твърдението, че Министерски съвет не може да обяви договора и параметрите по него, тъй като прокуратурата води разследване. „Това е договор на МС за изборите, това не е частна сделка и подобно твърдение на може да бъде аргумент", категоричен бе лидерът на „Атака".

Сидеров изрази сериозни опасения, че тези 350 000 незаконно отпечатани бюлетини може би не са всички, подготвени за манипулации. Според него предстоят нови разкрития на прокуратурата и той ще настоява тя да стигне до край и да има санкционирани.

„Това е първият случай, в който се разкрива такъв мащабен опит за измама и фалшификация на изборите. Такова количество категорично не може да бъде брак", убеден е Сидеров.

Той увери, че подпомагането на църкви и манастири от страна на неговата партия няма да спре и след изборите. „Това не е кампания, това е наша кауза, трябва да бъде кауза и на държавата, ако не искаме един ден да осъмнем в минарета и с претенциите, че сме мюсюлманска държава", обясни Сидеров.