След проведеното заседание на Националния съвет на "Продължаваме промяната", политическата партия излезе с кратко изявление, публикувано на страницата й във Facebook.

От партията заявяват, че заедно с "Демократична България" са успели да формират две редовни правителства с политическа подкрепа.

"В 50-то Народно събрание не виждаме условия за формиране на проевропейско, антикорупционно правителство и потвърждаваме, че ще бъдем конструктивна опозиция," заявяват категорично от партията.

Припомняме, че днес от "Демократи за силна България" (ДСБ) - част от "Демократична България", предложиха коалицията ПП-ДБ да поиска третия мандат, за да се опита да формира технически кабинет с надпартиен характер.

Още преди заседанието бившият премиер Николай Денков заяви, че не вижда, как може да се реализира правителство без ясна политическа подкрепа. Подобна позиция изрази и Екатерина Захариева от ГЕРБ.

Към момента не е ясно дали ДПС, като втора политическа сила в 50-то Народно събрание, ще се опита да състави правителство, защото Делян Пеевски заяви, че Движението веднага ще върне папката, докато депутати, декларирали вярност към почетния председател Ахмед Доган, заявиха че ДПС ще се опита да формира кабинет.

Христо Иванов: Чудовищното дете на пленената държава Пеевски се опита да изяде всичко

Христо Иванов: Чудовищното дете на пленената държава Пеевски се опита да изяде всичко

В писмото на Пеевски той вижда паника