Прошко Прошков подаде оставка като член на Националното ръководство на Демократи за Силна България. Припомняме, той беше кандидат за кмет на Столична община, издигнат от ДСБ. Преди това заемаше поста кмет на столичния район Лозенец.

News.bg научи, че оттеглянето на Прошков най-вероятно е свързано с участието му в Съвета за управление на Специализирания общински приватизационен фонд. Подобни длъжности са доста апетитни за общинарите, защото по този начин те могат да увеличават възнагражденията си.

Тъмносиният общинар е направил това без да уведоми съпартийците си и зад гърба на политическия орган, твърдят наши източници. Колегите му от ДСБ са научили за участието му в тази структура от медийни публикации. Сред тъмносините е настъпило и брожение, породено от „тайното" включване на Прошков във фонда.

Недоволството на тъмносините общинари е било провокирано и от факта, че ДСБ е взело категоричната позиция да бъде ясна опозиция на ГЕРБ, а чрез участието на общинари от тъмносинята партия е налице по-скоро точно обратната тенденция.

Явно решението за оттеглянето на Прошков цели да изпревари утрешното градско заседание на ДСБ, на което със сигурност участието му във фонда е нямало да мине между капките, коментираха запознати.