Председателят на 50-ото Народно събрание Рая Назарян категорично е отказала бъде номинирана за служебен премиер, съобщи Нова телевизия, като се позовава на свои източници. Назарян е разговаряла с президента Румен Радев по телефона.

На въпрос от БНР за тази информация от прессекретариата на държавния глава отговарят, че прессекретариатът няма как да коментира произволни спекулации по отношение на разговорите си, свързани с конституционната процедура по назначаване на служебно правителство. Съгласно процедурата той следва да определи кандидат за служебен министър-председател в изпълнение на чл. 99, ал. 5 от Конституцията.

Припомняме, че в понеделник държавният глава отказа да разпише указ за правителство на първоначално избраната от него за нов служебен министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева. Препъни-камъкът се желанието и да остави Калин Стоянов на поста вътрешен министър. Към момента Радев разговаря при закрити врата с лицата от т. нар. "домова книга", от която може да избира служебен премиер след промените в конституцията.

От "Дондуков" 2 уточниха за "Хоризонт", че прессекретариатът няма как да коментира произволни спекулации по отношение на разговорите на държавния глава,

Президентът получи отказ от управителя на БНБ Димитър Радев и от подуправителя на централната банка с ресор "Банков надзор" и временен ръководител на управление "Емисионно" Радослав Миленков, както и от заместник-председателя на Сметната палата Тошко Тодоров.

Същевременно настоящият служебен министър-председател Димитър Главчев е съгласен да остане на поста. По непотвърдена информация готовност да бъде премиер е заявил и подуправителят на БНБ и ръководител на управление "Банково" Петър Чобанов.

Димитър Главчев не казва за МВР-шефа, преди да вземе в ръце втория мандат

Димитър Главчев не казва за МВР-шефа, преди да вземе в ръце втория мандат

Потвърди готовност да остане на поста