Над 400 сигнала от застъпници и представители на „Движение България на гражданите" са подадени до РИК в цялата страна.

В РИК - Варна е подаден сигнал, че в Община Аврен в списъка на членовете на една от секционните комисии присъства лице осъдено условно на лишаване от свобода и лишаване от право да заема ръководни длъжности за срок от 5 години. Лицето е представител на ГЕРБ. Също във Варна наши застъпници подават жалби за 10 секции, които са започнали изборния ден без да наранят печатите. В Девня се съобщава за бяло „Пежо", с което се плащат пари на ръка за гласуване с номер 15 за ГЕРБ и се извозват избиратели до определени изборни секции.

В РИК - Габрово за секция в училище „Цанко Дюстабанов" е подаден сигнал за гражданин от ромски произход, който посреща и съпровожда до изборните секции групи от роми и за който има съмнение за купуване на гласове.

В РИК - Пловдив са подадени сигнали за разпластени бюлетини, които предварително са отделени от кочана и са с положени печати. В други секции се съобщава, че членовете на СИК в СОУ „Климент Охридски" са потвърдили, че бюлетините са им били предоставени предварително откъснати от кочана. В секция в училище „Пенчо Славейков" са обявени за недействителни бюлетини, защото не са подпечатани с печат, а имат подписи. За агитация на турски език в училище „Найден Геров" от представители на ДПС се съобщава в друга жалба от Пловдив, район Източен. Съобщава се и за редица секции в Пловдив, в които има групи от лица от ромски произход, които носят списъци на гласоподаватели и ескортират ромите до урните. На 80 души в секция също в Пловдив в списъците с гласували лица са записани само ЕГН на гласувалите, но не и номерата на личните карти.

В РИК - Плевен е подаден сигнал, че все още не е издадено удостоверение за заместващи застъпници, с което РИК нарушава Изборния кодекс.

В РИК - Ямбол, РИК - Пловдив и в други областни градове са подадени жалби, че председатели на СИК не допускат в секциите регистрираните застъпници и наблюдатели.

В РИК - Пазарджик застъпник на движението сигнализира, че върху бюлетините се поставя ненаранен по уникален начин печат, а в друга секция е установено, че урната е била запечатан от предходната вечер

В Район Слатина в София пък застъпник сигнализира, че пликът, в който се е намирал печатът на СИК, е бил разпечатан преди отварянето на секцията, а печатът е бил наранен предходния ден.

В жалба до РИК - Кюстендил се съобщава за лица от ромски произход, които събират лични карти на възрастни роми. По-рано днес „Движение България на гражданите" съобщи, че Районната прокуратура в Кюстендил е образувала бързо досъдебно производство срещу неизвестен извършител, затова, че на 12 май 2013 г. е направен опит за преправяне резултатите от изборите.

Сигналът бе публикуван на сайта на Сдружение „България на гражданите", тъй като е подаден от член на сдружението в Кюстендил. В него се посочва, че в стая извън сектора на видеонаблюдение в сградата на общината се намират 30 хиляди бюлетини, извън тези, които са раздадени в секционните комисии. След влизането на полицията и прокуратурата в сградата компетентните органи действително установяват такова количество бюлетини с каса на общински служител.

Съобщават се за няколко случаи от последния час в секционни комисии в София, в които се дават указания на председателите да полагат по 3 печата на бюлетините и да вписват в протоколите различен брой партии от действителния.