Секретариатът на външните отношения на Мексико информира с нота българското външно министерство, че дава съгласие за провеждане на избори за народни представители в българското посолство, съобщиха от МВнР.

Това е на базата на предвиденото във Виенската конвенция за дипломатическите отношения и Консулската конвенция между Мексико и България. Мексиканската страна оценява поетия от мисията ни ангажимент за гарантиране здравето на българските граждани чрез спазване на санитарните мерки срещу разпространението на COVID-19.

Припомняме, българите в Алжир също могат да гласуват в посолството ни. Това потвърдиха и от Ливан.

Швеция и Казахстан също разрешиха изборите ни на 4 април. Бразилия се съгласи за изборите ни на 4 април. Това направи и Куба.

ОАЕ също разрешават на българите да гласуват

Израел и Литва също позволиха на сънародниците ни да гласуват в посолствата.

Досега държавите, дали позволение за гласуване на българите във връзка с предстоящите избори са: Нидерландия, Румъния, Естония, Република Северна Македония, Сърбия, Молдова, Турция, Испания, Грузия, Словения, Дания, Украйна и Андора, Армения, Япония, Люксембург, Швейцария, Черна Гора, Китай, Ямайка, Чехия, Австрия, Индия, Норвегия, Полша и Албания, Коста Рика, Великобритания.