Сърбия е поредната страна, дала съгласие за провеждането на парламентарните избори на 4 април на територията на страната, съобщават от МВнР.

Сънародниците ни могат да гласуват в сградите на посолството ни в Белград (ул. "Бирчанинова" № 26), както и в Генералното ни консулство в Ниш (ул. "Иво Лола Рибар" № 19).

В получената нота Министерството на външните работи на Сърбия дава съгласие и да се гласува в градовете Цариброд и Босилеград.

В 57 държави можем да гласуваме на изборите през април

В 57 държави можем да гласуваме на изборите през април

Основното изискване е стриктно спазване на противоепидемичните мерки

Словашката република също ни е информирала с нота, че дава съгласие на 4 април 2021 г. да се проведат избори за Народно събрание в сградата на посолството ни в Братислава, съобщиха от МВнР. От словашка страна напомнят, че гласуването трябва да се извършва при спазване на валидните към момента на изборите разпоредби, свързани с епидемиологичната обстановка в Словакия.

Припомняме, българите в Алжир също могат да гласуват в посолството ни. Това потвърдиха и от Ливан.

Швеция и Казахстан също разрешиха изборите ни на 4 април. Бразилия се съгласи за изборите ни на 4 април. Това направи и Куба.

ОАЕ също разрешават на българите да гласуват

Израел и Литва също позволиха на сънародниците ни да гласуват в посолствата.

Досега държавите, дали позволение за гласуване на българите във връзка с предстоящите избори са: Нидерландия, Румъния, Република Северна Македония, Молдова, Турция, Испания, Грузия, Словения, Дания, Украйна и Андора, Армения, Япония, Люксембург, Швейцария, Черна Гора, Китай, Ямайка, Чехия, Австрия, Индия, Норвегия, Полша и Албания.