„Гласувах за повече доходи, повече работа и по-голяма сигурност, тъй като изпитах на гърба си какво значи липса на сигурност". Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов, който по традиция бе един от първите политици, който отиде до урните.

Придружаван от съпругата си и двете им дъщери, Костов обясни, че най-много иска „всичко да се промени, защото обедняването, безработицата, несигурността и страховете на хората взеха огромни размери".

Той подчерта и че има риск изборите да бъдат опорочени и оспорени след всичко, на което станахме свидетели вчера: „Факт е, че не се съобразиха с нито една от препоръките, които дадохме както ние, така и ДПС".

Тъмносиният лидер определи като несериозна позицията на говорителя на ЦИК, който вчера успокои, че намерените 350 000 бюлетини няма да влязат в действие, тъй като са иззети. „А той откъде знае, че това са единствените бюлетини? Не знам защо този човек излезе и говори тези неща", диви се още Костов.

Той призна и че са сбъднали най-мрачните му прогнози и припомни думите си при разпускането на 41-то НС, че най-големият проблем на служебния кабинет и на президента ще бъдат провеждането на избори в спокойна обстановка, за да бъдат честни и легитимни.

„Ето това нещо, всичко е компрометирано. Дори и няколко хиляди да се установят в повече от тези, коти са отпечатани и които ще бъдат събрани и реализирани строго, а това ще означава, че изборите са опорочени".

На този етап той отказа да коментира има ли вина правителството на Марин Райков за вчерашната издънка.