"Вървим с едни добри темпове в една добра посока. Ще се намери решение на сериозния проблем с газа". Това заяви служебният транспортен министър Христо Алексиев, който е и вицепремиер по икономическите политики, в отговор на въпрос за заседанието на кризисния щаб на служебното правителство. Коментарът си той направи, след като проведе среща с превозвачите в ресорното министерство. По думите му заседанието на създадения кризисен щаб за енергетиката е било много ефективно.

Предприети са конкретни и работещи стъпки, в конкретни срокове, но от служебното правителство не са приключили с пълното установяване на фактическото състояние на газа. Набелязани са много ясни конкретни мерки стъпки в тази посока, увери вицепремиерът по икономически политики, макар и да не беше конкретен.

С поглед към Газпром кризисен щаб решава „хаоса и разрухата“ в енергетиката

С поглед към Газпром кризисен щаб решава „хаоса и разрухата“ в енергетиката

Прословутите договорени 7 танкера с втечнен природен газ са на ниво оферта, обяви Гълъб Донев

Алексиев също каза, че няма договор за танкери с втечнен газ, което обяви бившият премиер Кирил Петков, като те са три за тази година. Откъдето и да има доставки на газ, самото финансово състояние на "Булгаргаз" е изключително тежко.