Лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев призова от Страсбург БСП да побърза с формирането на листите си за евроизборите.

На въпрос дали би бил готов да стане водач на евролиста от БСП, Станишев благодари на всички за очакванията и доверието, но изтъкна, че за него е важно националният съвет да приключи процеса по формиране на листите: "защото няма време".

"БСП трябва да покаже единство, да следват този, който излъчва увереност. Ние искаме единна, солидарна и социална Европа", заяви Сергей Станишев.

Станишев определи промените в Изборния кодекс, заради които БСП излязоха от парламента, като направени на тъмно и в последната минута, което е много скандално само по себе си.

В момента не се очаква нищо освен да се предостави анализ и да се прецени какъв е планът и как да се процедира, за да се вземе рационално и силно политическо решение, посочи той във връзка с позицията на социалистите. Станишев отказа да коментира, преди да чуе анализа за промените.

Медведев към Борисов: Изтребители винаги ще дойдат, важно е газ да дойде

Медведев към Борисов: Изтребители винаги ще дойдат, важно е газ да дойде

Ние сме в НАТО и с Русия, заяви Борисов

Станишев не е учуден от позицията на премиера на Русия Дмитрий Медведев, след като преди време Борисов се е похвали, че е спрян проекта "Южен поток". Лидерът на ПЕС заяви, че не е тайна, че има голям натиск от европейски институции, но БСП не се е огънала на този натиск - ГЕРБ се огъна, посочи Станишев. По думите му е жалко, че липсва самостоятелна воля.

В днешната резолюция за Русия се опитаха да прокарат текст срещу "Северн поток" 2, но това не мина, а ние изпуснахме по-голямото - "Южен поток", който минаваше директно през България.

Станишев заяви че е реалист и призова да се работи за реализиране на проекта. Лидерът на ПЕС призова газопроводът да не бъде наричан "Турски поток", тъй като след Турция той влиза в Европа.