Важна и ключова парламентарна сесия започва според ГЕРБ. "Нужно е ние българските законодатели да работим заедно", призова в декларация от името на партията Цветан Цветанов. Той настоя да няма противопоставяне.

Заместник-председателят на ГЕРБ похвали управленската програма на кабинета, която била прагматична и давала заявка за пълен мандат.

Приоритет оставало влизането в Шенген. Работата на правителството показва,че сме на прав път, смята Цветанов. Вдъхновение за целия регион според ЕС е подписването на договора за добросъседство с Македония.

ДПС оцени управленската програма като хаос

ДПС оцени управленската програма като хаос

Ставаме свидетели на дейности в клуб по самодейност, смята Карадайъ

Остава като приоритет интегрирането на Западните Балкани. Цветанов не иска европредседателството да се използва политически, той припомни приоритети на българското председателство. Акцент остава кохезионната политика и многогодишната рамка за следващия период. Доверие се печели с честно състезание, коментира още Цветанов.

Той обеща партията да работи в съгласие с останалите за приоритетите на страната. До края на годината трябвало да се приеме антикорупционния закон. Предизвикателство обаче оставал контролът по прилагането. За герберите приоритет е борбата с престъпността, интеграцията на бежанците. Добро и устойчиво законодателство е амбицията на управляващата партия в този сезон.

Корнелия Нинова започва сезон на алтернативата

Корнелия Нинова започва сезон на алтернативата

Черно-белите учебници за бедни е цинизъм, смята лидерът на БСП

Практическо ориентирано образование и подготвени учители, както и борба с детската агресия, са също основни теми за ГЕРБ. Здравеопазването също влиза като приоритет в програмата на управляващите. Съединението прави силата, припомни Цветанов надписа над НС.