Министър-председателят Борисов обяви в кулоарите на парламента, че коалиционното споразумение ще се редактира. "Искаме да преформатираме коалиционното споразумение, за което искам да подчертая, че дори в него няма промяна на Конституцията. Това беше като бонус, като нещо допълнително", обясни премиерът.

"В коалиционното споразумението с конкретни текстове да поемат гаранции партиите, които управляват и подкрепят, че това ще бъде извършено в най-скоро време. Същото касае и т. нар. антикорупционен закон", поясни още Борисов.

По отношение на това кога ще се случи редакцията премиерът посочи, че сега няколко дни ще работят хората, които са го изготвиха, докато го направят.

"Искаме там някои от основните приоритети на отделните министри да бъдат вкарани в споразумението", разкри Борисов.

Министър-председателят коментира и евентуален вот на недоверие за здравеопазване. "Абсолютно правилен. Министър Москов направи много в здравеопазването. Това не се харесва на много хора. Работата на опозицията е да използва всеки случай, в който управляващите са в неизгодна ситуация, а безспорно сега с оставането на министрите на РБ в управлението, а излизането на ДСБ в опозиция, създават една прекрасна възможност на БСП да атакува. На тяхно място щях да правя същото", подчерта той.