Тази сутрин в Русе за три часа са паднали общо 43,7 литра на кв. метър дъжд. Това съобщава БТА, позовавайки се на информация от хидрометеорологичната станция в града.

Започнало е да вали към 1.10 часа, но най-силен е бил валежът от 5.40 до 8.45 часа.

По време на най-силния дъжд проблемни участъци е имало под мостовете на булевардите "Христо Ботев" и "Липник" и преди пътния възел "Охлюва", обясни шефът на общинската дирекция „Обществен ред и сигурност" Спасимир Димитров. Движението вече е нормализирано.

През изминалата нощ в района на Троян също са паднали обилни валежи. Най-много дъжд е валял в Троян - 72,5 литра на кв. метър за последното денонощие.

70 литра на кв. метър са измерени в Чифлик, 25 литра на кв. метър в Априлци, а 19 л/кв. метър в Ловеч. Между 6 и 15 литра на кв. метър е количеството на валежите в останалите райони на Ловешка област.

С около 60 см се е покачило нивото на река Осъм при Троян. Въпреки обилния дъжд, сигнали за наводнени жилищни и обществени сгради няма.

За осем области на страната за днес е в сила жълт код за обилни валежи. Това са областите: Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Пловдив, Стара Загора и Сливен. Там се очаква количеството на валежите да достигне 30-35 л/кв. метър.