Тежки камиони изхвърлят строителни отпадъци в дере, през което преминава река в столичния квартал "Бояна". Запушването на реката може да предизвика и наводнение. За това сигнализираха зрители на Нова телевизия.

"По сведения на шофьори, които минават оттук, строят детска градина и от общината са им казали да изхвърлят строителните отпадъци. Защото им е по-евтино, отколкото да идат на депо", коментира Михаил Недялков, който живее там.

Разрешение да се изсипват там строителните отпадъци има от кмета на район "Витоша". Според него се изхвърлят пръст и камъни, с които се укрепва брегът, който бил пропаднал.

"Изхвърля се земя. Координаторът за "Бояна" ме заведе и ни сигнализира, че една част от дерето беше пропаднала. Да възстановим възможността брегът да бъде подпрян, както е бил преди. Последният път, когато съм бил там - нямаше проблем с насипване", посочи кметът на Район "Витоша" Теодор Петков.

Според местни жители, тежката техника е разширила улицата и е унищожила дървета и храсти. Кметът на район "Витоша" казва, че експерти го уверили, че дерето с реката няма как да бъде засипано. По сигнала започва проверка и Столичната община.