Военнослужещите от Сухопътните войски продължават да оказват помощ на населението от село Лозенец, община Стралджа, като извършват дейности за прочистването от невзривени боеприпаси и взривни остатъци на района около производствено-складовата база „Стралджа - Мараш".

Припомняме, силна експлозия избухна на 5 юни около 14.30 часа в склад за утилизация на снаряди. Той се намира в местността Мараш, на няколко километра от пътния възел "Петолъчката" в посока Котел, близо до стралджанското село Лозенец.

От началото на операцията в помощ на населението, под надслов „Чист хоризонт", до момента са прочистени 23 576,5 декара като са открити 10 987 невзривени боеприпаса и 4 931 килограма взривни остатъци.

В специализираната тактическа група, която участва в операция „Чист хоризонт", към момента са включени 100 военнослужещи. Техните действия се ръководят от заместник-командира на военно формирование 28 880 - Белене подполковник Росен Арабаджиев.

Групата продължава работата си по повърхностното прочистване на определения район около производствено-складовата база „Стралджа - Мараш".