Съмнителен багаж ограничи за кратко влизането и излизането на пътници и автомобили на територията на Летище Варна. Подозрителният куфар се намирал в автобус с бургаска регистрация, превозващ израелски туристи от Слънчев бряг, съобщава varna24.

Задействали са се полицейските детектори, с които се проверяват влизащите превозни средства пред на КПП-тата на аеропорта. Пътниците са били свалени, а районът - отцепен в радиус от около 100 метра.

Суматохата продължила около 20 минути. Проверката не е установила нищо нередно в куфара и в 11.00 часа автобусът е пуснат да продължи.

Засилено е полицейското присъствие на Летище Варна. Униформени са разположени през 20 метра по пътя за летището. Влизащите автомобили и автобуси се проверяват щателно.

Повечето от чуждестранните туристи не знаят за вчерашната терористична атака на Летище Бургас. Техните туроператори умишлено не са им съобщили, за да не предизвикват паника.

Заради пренасочването на полетите от Бургас тази нощ на варненския аеропорт са обработени 27 повече кацащи и излитащи самолета. Според сайта на летището на морската столица днес ще бъдат обслужени над 70 полета. На електронната страница липсват часове за полетите за Израел.

Според туроператор тази информация умишлено не се съобщавала дори на представителите, изпращи туристите до летището. Те научавали за часа на заминаваме минути преди да потеглят към аеропорта.