Първото западно списание за жени излезе на нашия пазар.

Това стана с появата на първия брой на Grazia - българската версия на известното едноименно италианско издание, което излиза на Ботуша от 1938 година насам.

Завоювало си безспорната репутация на най-изискано и четено от италианките, списанието се издава у нас от издателска къща “Атика медия”, която прави и българския Playboy.

Grazia е ориентирано към активната жена – която учи, работи, прави кариера.

Брой 1 на амбициозния проект среща своите читатели с Моника Белучи, която е на върха на славата, с Том Круз, за когото няма невъзможни мисии, с Маги Малеева, която мечтае за деца...

Ники Кънчев не задава въпроси, а отговаря откровено какво искат мъжете. Елена Розберг пък споделя опита си от живот с футболен запалянко, а Диана Алексиева разпитва Иван и Андрей за битието им извън Сблъсъците.

Екипът на Grazia гарантира на бъдещите си фенове, че ще бъдат в крак с модата, правилата на селективната козметика, идеите за обзавеждане, тайните на формата, тънкостите на кулинарното изкуство.
Мотивите? - Тенденциите идват от Италия там, където се диктува обликът на модерната жена.



Явно март се оказва месеца на нашествието на големите световни издания у нас.

След премиерата на Grazia, в края на месеца ще се появи и българският Cosmopolitan. Холивудската звезда Анджелина Джоли "украсява" корицата на първия брой.
В ексклузивно интервю за списанието тя говори откровено за житейските обрати, важните ценности и нещата, които я възбуждат.

“Най-възбуждащото нещо може да бъде мъж, който е свободен и наистина отворен, така че да опитва нови неща и да бъде без никакви задръжки. Ще бъда много щастлива, ако срещна такъв мъж”, признава актрисата пред изданието.

Стартът на списанието в България ще бъде отбелязан с пищно VIP парти в резиденция Бояна, специално за което у нас пристига легендарният главен редактор на Cosmopolitan Хелън Гърли Браун, заемаща този пост от 1965 година.

Тя ще бъде придружавана от съпруга си - световноизвестния продуцент Дейвид Браун, чието име стои под кинопродукции от ранга на “Шоколад”, “Челюсти”, “Какавидата”, наградения с “Оскар” “Да возиш мис Дейзи”.