Григор Димитров се бори мъжки, но загуби от световния №1 Рафаел Надал полуфинала от China Open с 3-6, 6-4, 1-6. Мачът продължи 2 часа и 16 минути и премина през два обрата.

Надал започна мощно и бързо поведе. Димитров се върна в мача в средата на втория сет. Последната част завърши с много убедителен резултат, но българинът пропиля няколко много добри възможности да се задържи в нея.

НА ЖИВО: Григор Димитров - Рафаел Надал 3-6, 6-4, 1-6
на живо

Григор Димитров - Рафаел Надал 3-6, 6-4, 1-6

Двамата имат да уреждат сметки от миналата година

Рафаел Надал започна много мощно и бързо поведе с пробив и 4-1. Григор Димитров си мислеше, че има насреща си Дамир Джумхур и губеше лесно разиграванията. Бяха изминали само 15 минути.

Ситуацията успокои хасковлията и той започна да сервира, както знае. Димитров натисна много силно подаването на съперника си, но изпусна две точки за пробив. Двамата направиха няколко страхотни разигравания, но винаги малкото в повече беше за испанеца.

Рaфаел Надал затвори първия сет за 34 минути с 6-3. Той загуби само 4 точки, когато подаваше.

Снимка 316563

Източник: GettyImages

Втората част започна катастрофално за хасковлията. Той беше пробит на нула. Но тогава се събуди. Следващите игри бяха оспорвани и винаги минаваха през равенства.

Надал се по измори и започна да бърка. Топките на Димитров влизаха, а сервисът му беше неотразим. В петия гейм той успя да вземе лесно подаването си и в следващия върна пробива. Бяха му необходими 10 разигравания и 2 грешки на испанеца в решителния момент.

Последваха най-силните минути на хасковлията. Той доминираше и само сервисите държаха Надал в сета. В десетия гейм острите ретури и мощната игра на Григор донесоха втория пробив. Частта беше спечелена с 6-4 за 53 минути.

Третият сет беше много особен. В него българинът взе само един гейм, а продължителността му беше 41 минути. Надал натисна веднага и проби. Димитров отвърна с отлична игра, но все не успяваше да се върне. Всичките важни точки бяха спечелени от испанеца.

Българинът се бореше за всяка топка, но защитата на Надал беше здрава като гранит. И на няколко пъти той завърши, изглеждащи невъзможни топки.

Снимка 316562

Източник: GettyImages

Представянето на Григор Димитров в Пекин беше отлично. Той изигра 4 мача. Преодоля Дамир Джумхур, Хуан Мартин дел Потро и Роберто Баутиста Агут. Малко не стигна да повтори финала от миналата година.

Следващата седмица керванът се премества малко на юг - в Шанхай. Там точките за победителя са 1000 и парите са повече. Ще има възможност за реванш.

Снимка 316564

Източник: GettyImages